Bunu Yiyenler Yaşlanmıyor...
30 Yıldır Ülkemizde Yetişiyor Ama Yiyemiyoruz!
Kaktüs meyvesi olarak bilinen “pitaya” ejder meyvesi tam 30 yıldır ülkemizde yetiştiriliyor
C, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum ve Lif ihtiva etmektedir
İçerdiği
besin ve mineraller itibariyle gözlerin görüş yetisini kuvvetlendirme
ve yüksek tansiyonu önleme gibi bir takım özellikleri bulunmaktadır.
Ayrıca
içerdiği kalsiyum sayesinde güçlü iskelet sistemi ve kemikler için
yararlıdır. Elektrolize yardımcı olur ve vücudun nem dengesini kontrol
altında tutar.
özellikle çocukların gelişimlerinde son derece faydalı olan bu meyve kadınlarında gençlik iksiridir
Vucudun nem dengesini koruyarak cidin kırışmasını ve yaşlanmasını önler.
İşte
diğer faydaları… İçerdiği besin ve mineraller itibariyle gözlerin görüş
yetisini kuvvetlendirme ve yüksek tansiyonu önleme gibi bir takım
özellikleri bulunmaktadır.
Ayrıca içerdiği kalsiyum sayesinde güçlü iskelet sistemi ve kemikler için yararlıdır.
Elektrolize yardımcı olur ve vücudun nem dengesini kontrol altında tutar.
Üretimini
yapan sayısı az olduğunundan bu meyveyi tezgahlarda görmemiz maalesef
mümkün görünmüyor. Daha toplanmadan alıcısı belli olan meyve şimdilik
sadece zenginlerin sofrasını süslüyor
0 yorum:
Yorum Gönder