28 Ağustos 2016 Pazar

Gelin Kaynana Kavgası neden olur? - İşte kayın valide ile iyi geçinme yolları

İşte kayınvalide ile iyi geçinme yolları...
 
Kayınvalideniz sizi duygusal olarak yıpratıyor, eşinizle aranızın bozulmasına mı neden oluyor? Eğer cevabınız "evet" ise birazdan vereceğimiz önerilere dikkatlice göz gezdirin. Tanıştığınız ilk andan itibaren sizi eleştiren, tavırlarıyla üzen kayınvalidenizle bu yollar sayesinde daha iyi geçineceksiniz. - kız tarafı kızlarını bir kaynana bulunan eve vermek istemezler onun için espili dahi olsa erkek tarafına eviniz de '' KIRIK ÇEKYAT '' kaynana varmı ? diye üstü örtülü sorarlar ...


Onu anlamaya gayret edin

Kayınvalidelerin ve gelinlerin arasındaki anlaşmazlığın pek çok farklı sebebi olabilir. Kayınvalidelerin kendilerini biricik oğulları tarafından ikinci plana atılmış gibi hissetmeleri bu sebeplerin ilk sırasında yer alıyor. Oğullarının hayatlarının merkezinden uzaklaşması ve yeni biriyle başka bir hayat kurması kayınvalidelerin kendilerini geri planda hissetmelerine neden olur. Kayınvalidenizin size karşı tavırlı davranmasının arkasında da bu sebep yatıyor olabilir. Onu anlamaya çalışın, tavırlı hareketlerinin size karşı kişisel bir sorunu olduğu için değil, bunun içinde bulunduğu ruh halinden kaynaklandığını unutmayın.

Aranıza 'fiziksel' mesafe koyun

Sürekli bir arada olmaktansa evlerin ayrı şehir ya da ilçelerde olması çok daha iyidir. İmkanınız elverdikçe kayınvalidenizle yakın oturmayın. Uzak oturmanın yanı sıra çok önemli olmadığı sürece her aile ve akraba toplantılarına, kutlamalarına eşinizle birlikte gitmeyin. Ancak araya soğukluk girmesine de izin vermeyin. Eğer fiziksel mesafe koyma işini manevi anlama da taşırsanız, bundan hem eşinizle hem de eşinizin ailesiyle olan ilişkiniz büyük zarar görür.


Kayınvalidenizin yargılayıcı tavırlarına mesafeyle cevap verin

Kayınvalideniz sizi her koşulda yargılıyor, eleştiriyor, bastırıyor diğer aile üyeleri yanında konuşmalarınızı engellemeye çalışıyor ve kibirli olduğunuzu düşüyorsa, onun bu tavırları aranızdaki ilişki hakkında kırmızı alarm veriyor demektir. Kayınvalidenizin size karşı yargılayıcı ve müdaheleci tavırlarına aranıza uzak bir mesafe koyarak cevap verin. Kayınvalideniz size iyi ve kibar davransa bile aranızdaki mesafeyi korumaya özen gösterin.



Telefonda konuşmadan önce iyi düşünün

Kayınvalideniz ile telefonda konuşmadan önce geçmiş görüşmelerinizi hatırlayın. Geçmiş telefon konuşmalarınızda kayınvalidenizin sizin gerilmenize neden olan cümlelerini, imalı laflarını gözden geçirin. Sizi sıkan bu cümleleri duyduğunuzda bir kez daha çileden çıkmamak için telefon etmeden önce sakinleşin ve bu durumla nasıl başa çıkacağınızı düşünün.

  
Duygularınızı kontrol altına alın 

Kayınvalideniz ile aranızdaki ilişkide duygularınızı kontrol altına alın. Kayınvalidenize karşı ne çok kaba ne de çok içli-dışlı hareketlerde bulunun. Ne kadar zor olsa da kayınvalidenize karşı gerçekçi olmaya çalışın. Herhangi bir çatışma anında eşinizin annesi olduğunu unutmayın ve ona karşı saygılı davranmaya çalışın.

Eşinizi ve çocuklarınızı klınızdan çıkarmayın

 Eşiniz ve çocuklarınızla aranızdaki ilişkinin bozulmaması, aile içi huzurunuzun zarar görmemesi için bazı anlarda sessiz kalmayı tercih edin. Kayınvalidenizle olan gergin tartışmanız tüm ailenin sinirlerinin gerilmesi ve huzursuz olmasına neden olacaksa, kendinizin ve ailenizin mutluluğu için cevap vermemeye çalışın. Kayınvalidenizle olan tartışmalara ve onun sizi üzen davranışlarıyla baş etmek için en güzel yolun araya mesafe koymak olduğunu asla unutmayın.


Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

Recent Posts

Unordered List

Ordered List

Pages

Theme Support